Google+ Followers

Ahad, 13 Oktober 2013

JIWA D KAMPONG + HATI DEKAT AWAK



Assalamualaikummmmmmmmmmm...................
pagi - pagi lagi saya ngadap depan leppy . nak tahu kenape ?sebab saya berada atas kati d rumah . nak tahu kat mane ???? of course kat terengganu . lai lai lai ,jangan jelesssssssssss. :D lagipun baalik kampong ni kan dah dekat nak menjelang HARI RAYA AIDILADHA , Tak salah kalau saya bereloteh sikit . well well well ! memandangkan nak cuti, assigment pun bertambongg . lagi2 Exam dah nak dekat 
lamakkkkkkkkkkkk  !!!! Dah tak boleh main - main . fightinggg ! yeahhh ! fightingg !!! Nak bagi tahu kat luar sana kalo ain , ade buat salah nga korang semua hopely MAAAFFF kan lah , baik yang sengaja mahupun tidak . bagi senior -senior ain tuu, maafkan ain yang serba kekurangan ni .untuk sahabat yang tercinta jugak , maaf saya yaa ! kalo tersilap buat pape yang tak sengaja , mahupun sengaja . for my baby , tade pape nak wish SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA , SALAM SERIBU KEMAAFAN DARI AIN. Ingat , ape yang saya cakap kat video buat semalamm. haha :) comel awak senyum . auchhhh ! jari tak tahu nak taeppp pew dah , saya sayang awak . Cuti ni buatlah kerja yang berfaedah yaa sayangg .

Jumaat, 4 Oktober 2013

One old song. Thousand memories


I care too much, that's how I get hurt.

 

Perempuan suka bila Boyfriend dia : 1.Tᴇxᴛ ᴅɪᴀ ᴅᴜʟᴜ 2.Bᴜᴀᴛ ʟᴀᴡᴀᴋ 3.Dᴇɴɢᴀʀ ᴄᴇʀɪᴛᴀ ᴅɪᴀ 4.Tᴇɴᴀɴɢᴋᴀɴ ᴅɪᴀ ʙɪʟᴀ sᴇᴅɪʜ 5.Tᴇxᴛ ᴅɪᴀ ɢᴏᴏᴅ ᴍᴏʀɴɪɴɢ :)

Assalamualaikum.......................................................................................... 
Alhamdulillah, saya masih bernyawa lagi. Hari ni , hari sabtu kan ? sedih laaa . sape tak sedih kan , kalo orang yang kita sayang . tak pernah nak fikir ape perasaan kita .
Mungkin saya cukup kejam bagi awak . tapi sebenarnya tak , carilah diri sebenar
seseorang yang kita sayang, kerna orang itu yang mengubah wujudnya cinta. 


Bila kita rindukan seseorang mesti kita akan : 1.Call 2.Mesej 3.Jumpa 4.Jalan-jalan dekat luar 5.Kesemuanya sekali :)

Satu lagi, awak kena tahu sayang seseorang kat kita, tak selamanya kekal sebab sayang tu mybe akan pergi pada orang lain ataupun sepi begitu saja, tanpa ada khabar berita.
I WEARING THIS BLOUSE WHEN A FIRST DATE 

Baju ni lah, saksi saya bertemu degan awak , time tuuu kat stesen bus . urm , best kan ? memang laa best jumpe nga orang ensem macam awak
HAHAHAHAHA :D 
Auuuuchhhh , comel sangat awak . saya suka . aum aum , ni first time dapat gambar awak . suka nya laaa , tuhan jea yang tahu ,  Namun tu semua hanya mimpi seketika . Saya tahu, awak tak percaya , hubungan hanya berteman tak lebih dari seorang kekasih . right ??
just post . when i'm feel so bored . well , acececehhh ! DP !!!!I got when I wanna see , your wear a baju melayuuuu . ngeeee _<_

buruk - buruk awak , saya boleh jea terima . accept who you are , where your from. just it all . 






Khamis, 3 Oktober 2013

You're the only one I want, nobody else




Assalamualaikum,........................................................
ain rase macam nak berceloteh lagi laaaa, dalam blog ni. tapi kali ni, asal ape erk ?? 
still lagi pasal AFHAM, Mybe ni ain rase kali kedua ain post pasal dia . 
Ain nak arm fikir, ape salah arm ,sampai ain buat macam ni , 
saya bukan nak menghukum awak , tapi saya nak awak tahu tak semua orang accept kita dengan seadaanya
dengan sebaik mungkin perangai kita. Dan saya tak ,kata saya baik untuk semua orang , Kadang kadang kala , saya dah cuba jadi yang terbaik dengan semua orang . tapi bukan semua orang dapat menerima kita dengan seaddanya . urm urm , sebut pasal accept ni . thank you sebab accept saya dengan seadanya , dengan sebak - baik kejadian saya tercipta. Awak baik orangya , kita gaduh sebab orang pertkaikan saya .
sokeyyyy ! sokeyy ! sayang saya boleh terima lagi , jut trase dengan cara awak sampaikan , mybe saya tak cukup baik kot untuk awak . AFHAM , hari ni , kita kawan. kawan yang tak perah lupakan awak . 
sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :((((((((
tak sedih pun , tapi sedih jugak . arm , arm . kalau wak nak tahu , tadi mase saya pulangkan selimut awak kan , mybe saya fikir , meet kita yang terakhir kot. haahaha :) post ni jiwang sikit . arap arm jea yang reader nya .Nak buat macam mana , dah tade jodoh , terima jelaaaa . Peluang yang awak mintak . etah ???? Entah ade ke tak . Awak cuba, lah cari peluang. Cuba dapatkan saya balk . saya dah taawar hati laaa/// orang 
semua judge saya, sayalah bermasalah. saya itu , saya ini .dah tak kuat sayang .


You can't make the right decisions all the time, but you can learn from wrong ones every time. Ingat taw !
awak ! awak , saya suka bila awak ambil berat pasal saya, saya terharu bila awak panggil saya sayang, tapi saya cemburu bila awk dh mula layan orang lain. apa nak buat dah nasib badan , awak , jangan fikir taw, kenape terjadinya perpisahan ni . saya harap lepas ni , akan ade orang yang boleh buat awak bahagia.

awak ! ingat , tak kenangan ni kat mane ? stesen Bus Sungai Petani kan ? awak memang suwetttt arghh orangnya . always berkempit nga saya .macam dah kawin haa !!! tangkap gambar pun Always gila gila .
see ???????????????????????????????????????????????????????????????

*Thinking about you is so addicting*Kalau , awak nak tahu , saya bukan sengaja nak sakikan hati awak . tu sebenarnya memang tak sengaja , kadang2 nak awak fikir saya ni jahat sayang . awak orang , yang cakap awak accept keburukkan , jelik saya . awak jugak yang caring mase saya deman . takpe lah , klau awak ta bagi tahu pengorbanan awak kat saya . saya buat story ni khas untuk afham . tade nak post2 kat fbuk ke ape ke >.......
awak ! kita tade gelaran pape kan ? selama kenal awak , saya dapat rase panggilan saya awak jea , sayang pun jarang - jarang . nak sangat awak panggil saya sayang tu selalu , hari3 takkan saya nak mintak .maluuuu laaaaahh !

awak twitter say : Kalau nak kebahagiaan dalam hubungan awak, Berusalah, Jangan pernah putus asa, InsyaAllah kebahagiaan itu akan menghiasi hubugan awak :')

jadi , awak jangan putus berdoa . tuu, pun kalau awak nak kita kekal . innsyaAllah kalau ade jodoh tak kemana sayang. 






MUHAMMAD AFHAM BIN ABDUL RAZAK ............

Aawak,ingat tak lagi . mase kita jalan - jalan nak ke KFC ( walking ) awak pernah cakap kat saya kan ? awak nak saya selalu ada nga awak . 
pastuuu, saya jawab . insyaAllah , saya akan selalu ade nga awak sampai nafas saya yang terakhir , kalau ade jodoh ade laaa , saya nga awak . right ???


Arm , jangan marah nya bila gambar ni saya edit . editnya bukan sengaja . hahaha :D (ketawa besar )
awak , lah dapat ajar saya serba sedikit pasal diri awak  tak sia-sia saya kenal awak . tak menyesal saya kenal awak . falling inlove with you pun satu kebetulan . 2 bulan kita couple , pandai awak ambik hati saya . thanks sayang . muah , :{{
awak , bbm saya yea sayang ? tak dapat bace . urm , urm ,


Maaflah sayang , sbb screen grabber. bukti jea ni . mane tahu , lepas ni , awak ade orang lain . jaanji awak nga saya entah betol ke tidak ???


Everyone has a story. Everyone has gone through something that has changed them.

saya, ingat pesan yanie ni . tapi saya yakin awak takkan cakap macam tuuu kat saya . betol tak >????

tengok, name awak saya save HUSBAND AFHAM <3 . Entah betol ke tidak, saya tak tahuuu > urmmmm



I think a lot, but I don't say much.
Lelaki yg buat perempuan menangis ni tak hebat pun . Lelaki yang mampu buat perempuan ketawa waktu dia tengah menangis , tu baru hebat :D mybe awak ?? mybe tak . urm, urm, kalau ade mase . saya suapkan awak lagi yea sayang .saya ni bukan sape sape .

afham , saya pun dah penat nak taip nyaaa . jage diri lah lepas ni taw . kalo awak cakap awak nagis , same jea nga saya . taknak mende ni berlaku , tapi ni pengajaran . urmmm . buat awak :((((( awak , ingat taw ! pesan saya . 
Tak semestinya couple sekarang jodoh kita . Tapi kalau ya Alhamdulillah :')
END *************************************************************************************

Rabu, 2 Oktober 2013

" BEAUTY IN MY EYES "



************

Asalamualaikum, Hai ? Selamat Pagi mybe . Post saya rini nak cite ape yang ade kt kepale saya sekarang . 
' KECANTIKAN DALAM MATA SAYA ' 
Setiap kejadian , tak ada yang tak comel , taksempurna . semua molek belake , bak kata USTAZ AZHAR.kalau kita tengok kat sekeliling kita yang ada, semua elok belaka ? right ? kalau muka cantik , perangai takbuat ape ? kan ??? Jangan kata macam tu sebb , kita boleh ubah untuk jadi yang terbaik . 
Tak kesah, terbaik dalam segi apa pun, yang penting kecantikan dari luar dan dalam penting untuk semua orang. awak kenal saya dalam blog ni nampak cantik , tapi perangai ??? ae jugak kurangnyaa. erm, erm, erm. Setakat ni saya boleh bagi tahu pasal kecantikan dalam mata saya. 


 first kecantikan tu ade pada Allah, see ? y ??? sebab dia ciptakan kita dengan pelbagai rupa. kan ??? so tak hairan lahh . orang jeles nga kita . haha . dia orang tak perasaan kecantikan yang dia ade .haa, cakap pasal kecantikan sinonimdengan perempuan . saya stay kat IKM, Sik Kedah ni , saya dapat ramai kawan yang cantik, comel, lawaaaa. 
see ?
Well ! well ! well ! ni , picture with AZIATUL AIN nga budak JB HADI haa .



Nie, pulak kak QILAH . kakak QLATE . seronok ! kawan nga dia ni , happy gudlucky jeaaa. Kat situ lah terserlahnya kecantikan yang saya nampak 

Ukhuwah Fill Sabilillah . until jannah . urm , budak satu kos ng saya . 

sadisss, orangnya , baik perilaku nya , diberi nama PUTERI NUR DIYANA . see ??

Kalau , awak semua nak tahu saya ambik kemahiran , well , belajar dari bawah . tak bergaya pun tapi kecanikkan bersama yang tersayang selalu ada. nak dikatakan angan - angan selalu tinggi nak ke bintang , tapi sampai kat tangga pun dah mengeluh . hahah. saya lah tuu. kalau korang nak tahu , blog ni tak de comel pun , tade nak tunjuk hot ke ? bajet ke ? wat everrrrrrrr ......... tapi , kalau orang hidup dia tahu nak cari kesalahan jea . jawabnya , ****LU LANGSI LU MATI ****HAHA , Kadang-kadang saya rase mengeluh duk sini sebabnya penat . nak kena angkat batu bata, main nga Motar , simen . EEEUUUUCHHH !!!!!!!! geli lah . orang kata, nak berjaya kena ade usaha . hadoodooo !saya tade idea, maklumlah baru bangun tidooo. terus update blog . jum sambung tengok pic ///////// 

#Throwback :) 

Atotototototomelll, emma and adda ! main sorok sorok pulak

she my bestie roomate, haha . lucu siakkk


heading to Sungai Petani , cari barang . naik bus! GENG PANTAI TIMUR .


WELLLLLL, Panass meyhhh ! sungglasses . peduli apa orang kata 


walllaaa walllaaa! PEACE .


Sedar tak sedar dah nak habis sem 1 saya belajar kat IKM, Sik Kedah ni . macam macam halangan dan cubaan yang kami alami , well, takkan korang tak tahu .opppcouse , antara kami ade jea yang suka BOOOOOOOO  orang . takpe - takpe hari ni , hari idia . hari kita , Biar ALLAH ,jea balas . wane terr //// Tak ade naak cakap banyak just nak share nga korang semua . pasalll kengkawang .  


with emma

with aziatul ain

Candid please ! 

semangat joging tuuu ade. hehe

masing- masing tunjuk muka penat 

atototototo, sakan bergaya .panahh dering bohh

with Nojieeeee
Kami semua sedang menghadapi " Minggu Aktiviti "
Batch sem one , haha muke serambai siottt
with emma maembonggg
Add caption
lahai , jahhh ! bergaya sakan ,
omw kem solat 
kegilaan melanda emma n adda . see ?
see ? aktiviti time kem solat
with adda , ;) when jungle tracking
so excited with lovely , beauty friends

**************************************************************************
END




Selasa, 1 Oktober 2013

" TO BE PERFECT FOR SOMEONE .perlu kah ???

 JENG3X!!!!

Assalamualaikummmmmmm????????  dah lame rasenya ain, tak update blog . mybe hari ni terase sangat nak post . tapi ape erk ?? ape ape jela . dah lame kot ain menghilang , kau orang mesti tertanye - tanye kan ? hahaa . perasan kan ? urm ,somehing  I want share for you all . sesuatu yang bakal berlaku n dah belaku dalam hidup korang . " to be perfect for someone . perlukah ? tak perlu kot . tapi ain teringin sangat nak jadi yang terbaik dalam hidup someone special ...... tapi siapa??


Nak story penpaaaanjaaaangggg takot korang cakap pape kat ain . Nobody human as perfecttapi kitaboleh memcuba. mukadimah ain terlalu panjaaaanggggg kan ??? nak pendekkan dia , jum see pic ain nga someone special dalam hidup ain sekarang. tade nak pening2 kepale uruskan dia ni //////////////

siapa dia ni ? siapa dia ? haaa. dia kawan ain. dia baik. dia caring. dia terlalu comel kalau nak jadikan pakwe. haha
mama him said " jangan mainkan perasaan perempuan . tergelak ain , bila mak dia pesan macam tu, he say mama dia pendengar setia. anyhings he always dizcuzz with mom. bagusnya anak macam ni .. euuuuchhhh !! :p meluat dengar ain puji kan ?

Korang mesti ingat ain couple nga dia bagai nak rakkkkk ??? right ?? seriuossly . ain kawan nga dia . update blog pun , saje jea . ain bosan sekarang , maklumla kelas takde. lecture ade khursus. so im so so boring . urghhhhhhh !
suka tegok mimik muka dia ni haaa. superman im called him since first time meet.
Lupa nak bagi tahu , we study IKM, Sik Kedah. sekali lagi, kos lain2. urm, same sem 1 . actually , ain nak tunjuk kat afham , ain ade blog. blog ain saje jea wujud , nak ade macam orang lain . tapi ain tak tahu nak update ape ??? kat blog , selalu jea buzy . kadang2 , line internet tade. InsyaAllah , ain update selalu blog , sebab rini  dah genap 2 BULAN kita kenal. so tak salah laam kala ain cakap kat blog ni. tujuan nya , bukan nak tunjuk2 relay kita ni. tapi ain just nk isi mase bosan ain, 


  • PRESENT FOR ME
video
Afham janji takkan tinggalkan ainun, melainkan ainun tinggalkan afham. " ain suka aayat afham bagi ni. arm sweet sangat bg ain , arm baikbg ain. thanks sebb terima ain sebaik mungkin , n seadanya . ain bukan orang baik n terlalu baik . tapi ain cuba buat yang terbaik untuk hidup ain . ///

Menyampah tengok blog ain???? ain tak suruh pun . takpakse . !! tak kesah orang nak cakap ae pun kat luar sane , dipersilakan !!! bajet koya laa . ape laaa , macam - macm lagi . tak kate afham ni orang pertama yang pernah muncul dalam hidup saya, tapi jodoh permun ditangan Allah . saya hanya merancang , tapi Allah sahaja yang menentukan.

" thanks sebab dah susah _ susah temankan saya joging. saya kan gemukkkkk !!! urghhhhh , susah nk kurus . lastly , arm bawak joging . nak kte tiap2 hri sampai merangkak saya . hahahaha :P 
kepenatan terserlah . enjoy it ! kredit for qilah hazahan 

tinggi VS pendek
tade pape dah , ain nak post , dok tahu ohh . nak mikir nape lagi . 
tapi untuk pengetahuan arm . sayang arm . muahhhh :*

here you are : memory sometime i with you

GENG BOLA PELIKAT.
kenakalan anda terserlah apabila minggu aktiviti. hhaha

Khamis, 25 Oktober 2012

^_^ :) HIDUP KU GILAKGILAK (: ^_^

Waa lamakk , lamee dooe tak update blog btw sekarang ni aku memang betol betol busy dengan AKTIVITI PERSEKOLAHAN , maklum lahh . SPM CANDIDATE 2012 katakan . im really lazy to do some revision , but i must do that for my future . HEHE :)) hadoo dooo, hermm . lame tak update , kepala aku pum dah jem , tak tahu nak taip ape .HAISHH !  tapi yang nak aku sampaikan kan sini, menjalani hidup sweet seventy memang mencabar . biase lah , anak tupai baru belajar melompat . aku nak kongsi pengalaman aku sebagai budak skola GILAK dengan peragai nyaa. Nie lah santapan aku ketika di sekolah.







beginilah , keadaan aku disekolah setelah habis exam TRIAL , kami di dewan sempat bergambarr, aku tika syafyqa, mina
memang ade jeew nga tajuk gambar kite orang 
aku sayang kawan2 aku tau, MUOOOOOOHHH! belajar bukan susah usaha tu kan penting untuk berjaya 
 abah pesan ::  belajarlah selagi ada orang yang menanggung , jangan nanti akhir kelak menyesal time tuu dahh tak gune taw.
remember that !! 
kata2 menaikan lagi semangat aku 
NAHHHHH!!!!

1. 95% kejayaan tergantung pada mindset. Mindset dibentuk dari pembelajaran.
2. Tumbuh itu adalah ciri-ciri makhluk hidup. Berkembang adalah ciri-ciri seorang manusia. Berkembang itu pula dimulai dari belajar.
3. Murid yang mempersiapkan diri dengan senjata informasi akan selalu memenangi pertempuran.
4. Tiada istilah gagal, yang ada hanya kejayaan atau belajar lagi.
5. Satu-satunya yang menghalang kita adalah keyakinan yang salah dan sikap yang negatif.


INGAT TUUU! :)) 




\
12 HARI LAGI , aku nak menduduki peperiksaan SPM , 
SO KALAU AKU ADE SILAP SALAH TERKASAR BAHASE , TERGURIS KATE . TERLANJUR KATE KESAT . AKU MINTAK MAAF SENSANGAT .